فواید شیر های گیاهی در طب سنتی

تعداد بازدید: 194
دسته بندی : عمومی

شیر های گیاهی به آن دسته نوشیدنی هایی گفته می شود که از غلاتی چون جو دوسر، کینوا و ... و مغزیجاتی چون مغز بادام، فندق، پسته، بادام هندی، گردو ... تهیه می شوند.

شیر های گیاهی برای همه افراد بویژه کسانی که به لاکتوز و لبنیات حساسیت دارند و یا از رژیم های غذایی گیاه خواری پیروی می کنند، توصیه می شوند.

این نوع نوشیدنی ها از کالری بسیار کمی برخوردار بوده و سرشار از ویتامین و مواد معدنی هستند. بنابراین از جایگاه ویژه ای در رژیم های غذایی سالم خوری و کاهش وزن برخوردار می باشند.

در ادامه این مطلب قصد داریم که به معرفی محبوب ترین شیر های گیاهی و طرز تهیه آن ها بپردازیم.

انواع شیر های گیاهی در طب سنتی

شیر بادام

شیر بادام یک نوشیدنی مغذی و کم کالری است که امروزه در میان عموم بسیار محبوب شده است.

شیر بادام بوسیله مخلوط کردن بادام آسیاب شده با آب و سپس فیلتر کردن آن حاصل می شود. بعد از این فرآیند محصولی ایجاد می شود که شباهت زیادی به شیر داشته و طعمی شبیه به مغزیجات دارد.

معمولاً مواد مغذی اضافی مانند کلسیم، ریبوفلاوین، ویتامین E و ویتامین D به آن افزوده می شود تا محتوای تغذیه ای آن تقویت شود.

این شیر برای کسانی که نمی توانند یا نمی خواهند شیر گاو را استفاده کنند و همچنین برای افرادی که طعم آن را دوست ندارند، گزینه بسیار مناسبی خواهد بود.

خواص شیر بادام

کالری شیر بادام بسیار کمتر از شیر گاو است. برخی افراد این موضوع را گیج کننده می دانند، زیرا بادام دارای کالری و چربی زیادی است. با این وجود، به دلیل نحوه فرآوری شیر بادام، فقط قسمت بسیار کمی از بادام در محصول نهایی وجود دارد. این برای افرادی که قصد کاهش کالری مصرفی و کاهش وزن را دارند، بسیار مناسب است.

یک فنجان (240 میلی لیتر) شیر بادام شیرین شده حاوی حدود 30-50 کالری است، در حالی که همان مقدار شیر لبنی حاوی 146 کالری است. این بدان معناست که شیر بادام حاوی 65-80٪ کالری کمتر نسبت به شیر است.

محدود کردن کالری دریافتی روشی موثر برای کاهش وزن است، به ویژه اگر با ورزش ترکیب شود. بنابراین اگر می خواهید وزن خود را کاهش دهید، به راحتی با جایگزین کردن دو یا سه وعده لبنی با شیر بادام در روز، منجر به کاهش کالری روزانه خود تا 348 کالری خواهید شد.

شیر گردو

گردو از نظر گیاه شناسی یک آجیل نیست، بلکه دانه خوراکی یک نوع میوه سخت پوست است. رایج ترین گونه گردو، گردو فارسی و انگلیسی است که از ایران منشا گرفته و به اروپا گسترش می یابد. همچنین گردو سیاه نیز وجود دارد که بومی آمریکای شمالی است.

گل ها و سبزیجات هرگز نباید در مجاورت درختان گردو کاشته شوند زیرا آنها مواد شیمیایی را در خاک اطراف ترشح می کنند که از رشد گیاهان جلوگیری خواهند کرد.

گردو را می توان در انواع آب نبات، ترشی، کره مغز ها و دیگر محصولات پخته شده قرار داد یا به عنوان ماده اصلی غذاهایی مانند خورشت فسنجان یا پای گردو استفاده کرد.

در طب سنتی، گردو یکی از 38 ماده ای است که برای تهیه دارو های تقویت سیستم ایمنی از آن استفاده می شود.

خواص شیر گردو

شیر گردو، سرشار از چربی های اشباع نشده به ویژه اسیدهای چرب امگا 3 است که برای سلامت قلب و عروق بسیار مفید هستند.

شیر گردو دارای کربوهیدرات کم و چربی و پروتئین بالا است.

شیر گردو به ثابت نگه داشتن سطح قند خون کمک می کند و سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که از بروز التهاب در بدن جلوگیری می کنند.

شیر پسته

پسته نوعی مغز درختی است که فواید بی شماری برای سلامتی دارد. پسته منبع عالی پروتئین، آنتی اکسیدان و فیبر است.

منابع تحقیقاتی معتبر نشان می دهد که مردم هزاران سال است که پسته می خورند. امروزه از پسته در غذاهای مختلف از سالاد گرفته تا بستنی استفاده می شود.

شیر فندق

مصرف شیر فندق از آسیب های سلولی جلوگیری می کند. در واقع پوست فندق 3 برابر گردو، 7 برابر شکلات تلخ، 10 برابر اسپرسو و 25 برابر توت سیاه ظرفیت آنتی اکسیدانی دارد.

30 گرم فندق 21٪ از نیاز روزانه فرد به ویتامین E را تأمین می کند. ویتامین E یک ویتامین محلول در چربی است که برای محافظت در برابر حملات رادیکال های آزاد مفید بوده و به افزایش طول عمر کمک می کند.

شیر فندق می تواند به کاهش خطر بیماری های قلبی و عروقی منجر شود. مطالعات نشان می دهد یک رژیم غذایی غنی از فندق (شامل 18-20٪ کالری دریافتی روزانه) به مدت 4 هفته باعث بهبود قابل توجه عملکرد اندوتلیال، کاهش تری گلیسیریدها و کلسترول LDL و همچنین افزایش سطح HDL در مقایسه با رژیم های غذایی دیگر می شود.

 


نظرات

واتس آپ